Zumba is in een korte tijd razend populair geworden. En absoluut niet zonder reden! Meer dan 15 miljoen mensen wereldwijd genieten van deze intensieve en effectieve workout. Die trouwens helemaal niet als een heftige sportsessie aanvoelt: doordat je heerlijk aan het dansen bent is de training zo voorbij gevlogen. Leuker sporten kan bijna niet!

Zumba Arnhem centrum

Dit neemt niet weg dat Zumba wel ontzettend goed voor je is: zo kun je aardig wat gewicht verliezen met Zumba, zelfs als je maar één keertje per week kunt sporten. Bij Underdog Dance Productions kun je met onze Zumba lessen mee doen in Arnhem Centrum, zodat je op een leuke manier wat extra kilo’tjes kwijt kunt raken.

Zumba is ontzettend goed voor je!

Er zijn ontzettend veel manieren om te sporten en bijna iedereen heeft wel een bepaalde voorkeur. Sporten als joggen, fietsen, fitnessen en gewichtheffen blijven populair, maar we zien vaak dat mensen met deze methoden al gauw afhaken. Waarom? Omdat de handelingen repetitief worden en de training als een beetje saai wordt ervaren na verloop van tijd.

Met Zumba is dat wel anders! Onderzoek heeft al ruimschoots aangewezen dat dansen een activiteit is die mensen blij, gelukkig en vrolijk maakt. Doe er een swingend muziekje bij en je bent eigenlijk elke keer een kleine party aan het vieren. De magie schuilt in het feit, dat je op gezonde wijze met je lichaam bezig bent en tegelijkertijd flink wat gelukshormonen aanmaakt. Dit maakt een Zumba les veel gemakkelijker te volgen én uit te houden en dit betekent natuurlijk veel snellere en betere resultaten.

Onderzoek naar de positieve effecten van Zumba

Aan de universiteit van Granada hebben een paar onderzoekers research gedaan in hoeverre Zumba-lessen bijdragen aan je fysieke en emotionele welzijn. Hiervoor hebben ze meerdere proefpersonen ingezet, die in het geheel niet sportten. Zo kun je duidelijk de verschillen zien na het onderzoek. De personen gingen van start met drie Zumba-lessen van een uur per week en de resultaten liegen er niet om!

Fitter, gezonder én gelukkiger met Zumba

Het spreekt voor zich dat de onderzoekers er achter kwamen, dat de deelnemers al in een korte tijd veel fitter werden. Zij testten de profpersonen op meerdere factoren:

  • Fysieke verbetering
  • Verbetering fysieke klachten
  • Emotionele verbetering
  • Sociale verbetering
  • Mentale gezondheid
  • Algemene gezondheid

De Zumba-lessen bleken een grote invloed te hebben op alle factoren, maar het bijzondere is dat vooral een emotionele verbetering zichtbaar was. Veel deelnemers gaven aan zich fysiek sterker te voelen maar vooral ook veel gelukkiger te zijn. Zelfs mensen die voor de Zumba–lessen in een dalletje zaten gaven aan, dat ze een enorm verschil konden merken in de algehele kwaliteit van hun leven. En dat is een voordeel dat je continu in je leven zult merken. Het betekent ook, dat je sporten veel minder snel op zult geven en daardoor effectief bijdraagt aan je eigen welzijn.

Kun je ook gewicht verliezen met Zumba?

Naast het feit dat je een stuk fitter en sterker wordt van Zumba, is het ook een geweldige methode om snel kilo’s kwijt te raken. Je kunt met een Zumba-les a snel 500 calorieën verbranden, terwijl je het niet eens merkt. Doordat je zo blij en ontspannen aan een les deelneemt, kan je meer geven in een les dan binnen vele ander sporten.

Je zult al gauw merken dat je conditie er fors op vooruit gaat en de vetverbranding in je lichaam wordt gestimuleerd. Je wordt ook flexibeler en door de vele pasjes verkrijg je een betere coördinatie over je lichaam en een veel soepelere houding. Voor het beste resultaat volg je minimaal één les per week, zodat er continuïteit in je sportroutine ontstaat. Je zult binnen enkele weken al verschillen zien, vooral rondom je taille en dijbenen. Wil je dit ook? Schrijf je dan meteen in voor een proefles bij Underdog Dance Productions in Arnhem Centrum en ervaar zelf hoe leuk Zumba is!