Wil je op een toegankelijke manier beginnen met dansen en tegelijkertijd intensief sporten? Dan is Zumba perfect voor jou! Zumba is namelijk een combinatie tussen aerobics, fitness en Latijns –Amerikaanse dansen zoals de Merengue, Samba, Slasa, Cumbia en Axé. Je combineert daarmee de plezierige sfeer van dansen met een uitstekende workout, waardoor je binnen korte tijd veel fitter wordt.

Zumba Arnhem

In Arnhem kun je bij Underdog Dance Productions terecht voor energieke Zumba-lessen in de avonduren, zodat je dit prima met je werk kunt combineren.

Wat is Zumba precies en hoe is het ontstaan?

Zumba is een bijzondere combinatie van sportieve elementen. In feite staat het dansen natuurlijk centraal, dat is ook wat Zumba zo ontzettend leuk maakt en gemakkelijk vol te houden. Het dansen bestaat echter ook uit diverse fitness- en aerobicsoefeningen, al dan niet met hulmiddelen zoals gewichtjes of een step. De naam Zumba komt uit het Colombiaans-Spaans en betekent iets dat in het midden ligt tussen veel plezier hebben en snel bewegen.

De bedenker van Zumba: Alberto Perez

Zumba is gedurende de jaren ’90 ontstaan en het verhaal rondom de geschiedenis van Zumba is al net zo leuk als de lessen zelf. De Colombiaanse choreograaf en zanger Alberto Perez gaf op dat moment aerobics lessen om een centje bij te verdienen.

Hij schijnt op een mooie dag bij zijn aerobics klas aan te zijn gekomen, maar zonder zijn gebruikelijke fitnessmuziek. In plaats daarvan zette hij dan maar het cassettebandje op dat hij wél bij zich droeg, vol met Latijns-Amerikaanse muziek. De rest is geschiedenis, want dit viel enorm in de smaak bij de deelnemers.

Sindsdien heeft hij het concept Zumba steeds verder ontwikkeld, onder andere met uitvoerig lesmateriaal, speciale muziek en vele video’s die uitleggen hoe alles werkt. Inmiddels in Zumba zo beroemd dat meer dan 15 miljoen mensen wereldwijd actief aan Zumba-lessen meedoen en ook de meeste sportscholen hebben het verwerkt in hun dagelijkse routine. Niet slecht voor iemand die voorheen aerobicslessen gaf!

Waarom is Zumba zo immens populair?

De vloeiende en leuke dansbewegingen gecombineerd met bijbehorende muziek maken van elke Zumba les een vrolijke activiteit. Maar ook de lichamelijke effecten liegen er niet om: deelnemers geven aan zich fitter te voelen, gezonder, sterker en vooral ook gelukkiger. Zumba heeft een sterke invloed op je emotionele welzijn, mede door het ‘fun-element’ van deze workout.

Het voelt bijna niet als sporten meer, meer als een gezamenlijk feestje. Dat is ook exact wat de bedenker heeft beoogd! De kans op blessures is tevens heel klein en je hoeft niet over speciale skills te beschikken, om mee te kunnen doen met een gemiddelde Zumba-les.

Waarom Zumba zo goed is voor je lichaam

Zumba is niet alleen leuk, maar ook heel laagdrempelig. Iedereen kan meedoen: mannen en vrouw, jong en oud. Houd je van muziek en lekker actief bezig zijn? Dan is Zumba perfect voor jou. Je kunt rekenen op vooruitgang binnen meerdere fysieke gebieden, zoals:

  • Groter uithoudingsvermogen
  • Gewichtsverlies
  • Snellere vetverbranding
  • Sterkere en mooiere spieren
  • Verbeterde coördinatie
  • Een flexibeler lichaam
  • Betere houding
  • Verbeterde weerstand

Ook zal je merken dat je gevoel voor ritme toe zal nemen, mede door de leuke pasjes die je jezelf steeds beter aanleert. Naast de fysieke voordelen heeft Zumba nog een ander groot pluspunt: je maakt bepaalde gelukshormonen aan zoals serotonine en endorfine. Dit zorgt voor een verminderd gevoel van stress, meer blijdschap in je dagelijks leven en een positievere kijk op de wereld.

Met Zumba kun je al snel 500 calorieën verbranden tijdens een les, waardoor de kilo’s er vanzelf af zullen vliegen. Het is leuk, gemakkelijk en gezellig. Wil je ook graag een lesje meepakken, om te kijken of dit iets voor je is? Klik dan hier en neem dan contact op met Underdog Dance Productions en hopelijk zien we je snel in onze dansstudio in Arnhem!