Wil je eens iets veranderen aan je sportroutine? Misschien ben je de laatste tijd een beetje in een sleur gekomen en wil je wat nieuws proberen? Dan is Zumba één van de beste ideeën om die sleur te doorbreken. Een gemiddelde Zumba workout is intensief genoeg om je lichaam in topconditie te krijgen, terwijl je het gevoel hebt alsof je een feestje aan het vieren bent.

En zo heeft de bedenker van Zumba dit ook gewild; zodat je er zeker van zult zijn dat je niet meer wilt stoppen. De term Zumba is in Colombia ontstaan en is een combinatie van lol hebben en snel bewegen. Dat zegt al genoeg! Ook in Arnhem Zuid bieden wij Zumba aan bij Underdog Dance Productions, zodat iedereen op een leuke manier iets sportiefs kan doen.

Kun je een Zumba workout ook thuis uitvoeren?

Wij merken wel eens, dat mensen het soms een beetje eng vinden om een training te doen met anderen waarin gedanst wordt. Misschien ben je niet zo goed in het onthouden van pasjes? Of ben je angstig dat je er niet zoveel van zult bakken? Hier hoef je dus absoluut niet bang voor te zijn! Want Zumba lessen zijn geschikt voor iedereen: van beginners tot gevorderde dansers. Wanneer je bij ons een lesje komt volgen dan zal je je gegarandeerd meteen thuis voelen en de gezellige energie van de groep neemt je automatisch hierin mee. Nadien kun je thuis natuurlijk zoveel oefenen als je wilt.

Hoe ziet een gemiddelde Zumba les er uit?

Bij Zumba wordt dansen gecombineerd met aerobics en interval training. De pasjes die je doet zijn heel gemakkelijk bij te houden en hoe meer je meedoet, hoe beter je zal worden. Onze Zumba lessen worden wekelijks door onze dansdocente Mellery Garcia Turbi gechoreografeerd, waardoor er veel afwisseling zit in de lessen. Hierdoor kun je elke les weer iets nieuws leren en blijft Zumba continu leuk en uitdagend. Er zijn meerdere Zumba stijlen die in de lessen worden meegenomen:

Zumba Step

Zumba step is een combinatie van reguliere Zumba pasjes met step-aerobics. Dit is perfect om af te vallen, omdat de intenstiteit van de training hierdoor een paar niveaus omhoog gaat. Doordat er sprake is van een klein niveauverschil zullen je spieren net wat harder moeten werken. Ook kun je verwachten dat je billen en benen in korte tijd sterker zullen worden.

Zumba Sentao

Bij Zumba Sentao gebruik je in plaats van een step een stoel als hulpmiddel. Dit klinkt een beetje gek, maar een stoel is een enorm handig middel om bijvoorbeeld extra push-ups en squats mee te doen. Naast deze krachttraining kun je natuurlijk ook gewoon de kenmerkende Zumba danspasjes verwachten.

Zumba Toning

Zumba toning is de meest gebruikte variatie op de standaard Zumba-les. Bij deze methode worden kleine gewichtjes gebruikt, die je in de reguliere choreografie gebruikt. Hierdoor zal je sneller mooie spieren krijgen en doe je er een extra uitdaging bovenop. Vooral voor je armen, rug en borst is deze methode erg goed.

Hoeveel calorieën verbrand je tijdens een Zumba les?

Veel mensen willen weten hoeveel calorieën je verbrandt tijdens een les. Doordat er sprake is van een combinatie tussen cardiotraining en de interval-trainingsmethode combineer je twee verschillende oefeningen en vliegen de kilo’s en rap vanaf. Je kunt per les tussen de 400 en 700 calorieën verbranden, dit is onder meer afhankelijk van de duur van de training, je gewicht en ook de mate waarin je je inspant.

Maar omdat juist Zumba zo leuk is, kan je verwachten dat je je elke keer weer totaal zult inspannen om gezellig mee te doen! Bij Underdog Dance Productions in Arnhem Zuid kun je wekelijks terecht voor een actieve Zumba les. Neem gerust eens contact met ons op om een proefles aan te vragen.