Heb je al eens overwogen om een Zumba-les uit te proberen? Met inmiddels meer dan 15 miljoen fans wereldwijd zal deze rage je vast niet ontgaan zijn. En dit geen toeval; want Zumba is dé manier om op een gezellige, dynamische en leuke wijze in korte tijd veel af te vallen. Doordat je het gevoel hebt dat je aan het dansen bent en niet aan het sporten, is deze training ook vele malen gemakkelijker vol te houden dan reguliere fitnessschema’s of aerobicslessen.

Zumba is enorm goed voor je lichaam. Je zult al gauw merken dat je spieren strakker worden, je taille en dijbenen slanker en je conditie en uithoudingsvermogen een stuk hoger. Daarnaast is Zumba zó leuk, dat je lichaam vanzelf bepaalde hormonen gaat produceren die bijdragen aan een goed humeur. Wij garanderen je dat je onze studio in Velp telkens weer met een grote glimlach verlaat en elke week weer terug komt voor een Zumba-les.

Wat is Zumba en waar komt de term vandaan?

Zumba is in Colombia ontstaan en de term is losjes gebaseerd op het Spaanse werkwoord zumbar. Dit is een verwijzing naar de bewegingen die je maakt, wanneer je aan het dansen bent op muziek. Zumba betekent in feite snelle bewegingen maken en lol hebben tegelijk en dit is dan ook wat je van een Zumba-les kan verwachten.

Met Zumba werk je aan je conditie, spieren, weerstand, kracht, houding en flexibiliteit. Het is een fantastische manier om snel fit te worden en ook wat van die vervelende pondjes te verliezen. Zonder dat je echt merkt dat je superhard aan het werk bent! Zumba wordt aangeraden aan iedereen die dansen wil combineren met stevig sporten.

Kan ik als beginner ook meedoen aan een Zumba les?

Wat eigenlijk het allerleukste is aan Zumba, is dat iedereen mee kan doen met elke willekeurige les. Zumba is geschikt voor beginnende en gevorderde dansers, jongeren en ouderen en iedereen die iets nieuws wil uitproberen. De leuke muziek, eenvoudige danspasjes en afwisselende lessen bieden aan iedereen een goed te volgen training. Daarnaast zal je merken dat je elke week iets beter wordt, omdat er behoorlijk wat variatie zit in de afzonderlijke lessen.

Uiteraard hangt veel af van de docent, in dit geval ben je in goede handen met Mellery Garcia Turbi. Mellery is een Gecertificeerde Zumba ZIN member en komt uit de Dominicaanse Republiek. Je kunt er van uit gaan dat zij je elke week weer nieuwe uitdagingen biedt, inspirerende lessen verzorgt en natuurlijk ook de lol er in houdt!

Welke kleding is geschikt voor Zumba?

Wanneer je voor het eerst een les komt volgen, vraag je je misschien af welke kleding het beste geschikt is voor een Zumba-les. Dit is gelukkig relatief simpel: draag vooral waar jij je lekker en prettig bij voelt. Zorg er in ieder geval voor dat de kleding comfortabel past en zit en ook goed ademt. Het belangrijkste is dat de kleding niet in de weg zit, of dat je er bijvoorbeeld niet over kan struikelen.

Enige handige tips:

  • Shirts en topjes zijn het beste geschikt vanwege de bewegingsvrijheid
  • Een korte broek of strakke sportlegging is het gemakkelijkst om in te bewegen, maar als je dat liever wilt vormt een trainingsbroek ook geen enkel probleem
  • Je kunt zowel sportschoenen als dansschoenen dragen, zorg er wel voor dat de zool een anti-sliplaagje heeft om wegglijden te voorkomen
  • Voor vrouwen adviseren wij altijd een sport bh, omdat je best wat zult springen
  • Als je lang haar hebt, dan is een staartje handig zodat het niet continu in je gezicht hangt

Ben je inmiddels enthousiast geworden en wil je een lesje uitproberen? Bel of meld je aan en wij vertellen je meteen waar in Velp je moet zijn voor je eerste Zumba-les bij Underdog Dance Productions!